Porci crescuți în România.
Aproape de tine pentru a-ți asigura prospețime românească.
Creștere naturală, fără hormoni de creștere.
Antibiotice doar când e nevoie, sub control veterinar strict.
Rasele de porci și hrana pe care o primesc porcii din fermele comerciale din România dau gustul cu care te-ai obișnuit.
Hrană adaptată pentru fiecare ciclu de dezvoltare, din surse locale.
În fermele comerciale din România, hrănim porcii cu cereale românești de cea mai înaltă calitate, unii membrii acoperind întreg spectrul de producție, de la fermă la furculiță.
Pe lângă cereale de proveniență românească, în alimentație, în funcție de stadiul de creștere, folosim proteine vegetale, precum soia, mazăre, lucernă.
Introducem în alimentația animalelor vitamine și minerale pentru echilibru nutrițional.
NU folosim hormoni sau alte stimulente de creștere. NU folosim antibiotice pentru a forța creșterea, ci doar în scop medical, dacă animalul are nevoie de tratament.
Pentru a ajunge la tine în farfurie, carnea de porc românească are nevoie de minim 6 luni și 48 de ore.
Creșterea porcului în fermele comerciale din România durează în medie 6 luni. Hrănit corect, corespunzător nevoilor fiecărei etape de dezvoltare, atât îi ia unui porc să ajungă la greutatea medie de sacrificare de 100-120 de kilograme. Aceasta este corelată cu un procent optim de grăsime în masa porcului.
De la crescători, porcii ajung în unitățile de abatorizare și procesare a cărnii. Toată carnea de porc românească care pleacă spre magazine este testată și corespunde standardelor de siguranță alimentară.
Livrarea în magazine este rapidă astfel încât să te bucuri de prospețimea cărnii de porc. De regulă, livrarea durează câteva ore. Termenul de valabilitate al cărnii poate varia ușor, în funcție de tipul de expunere (la vitrina asistată sau ambalată). Media este de 3 zile. Carnea proaspătă ambalată poate avea un termen de valabilitate mai lung cu 1-2 zile datorită ambalării rapide după sacrificare în condiții de atmosferă controlată.
Nu orice porc este porcul românesc bine crescut. Noul standard pe care APCPR îl propune înseamnă animale hrănite cu cereale românești, crescute cu grijă și respect pentru bunăstarea lor, în ferme unde calitatea și siguranța sunt pe primul loc.
„Porcul românesc bine crescut” este un angajament: pentru animale îngrijite cu respect și pentru consumatori informați. Este o garanție pentru prospețime și gustul cărnii de porc românești, gustul plin pe care îl recunoști.
Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România reprezintă comunitatea crescătorilor comerciali, care cred că respectul pentru animale și pentru oameni reprezintă acest domeniu.
20
Carnea de porc este de departe preferata românilor. Dar,...
2
De ce contează hrana porcului românesc? În România, porcii...
20
Un lucru este sigur: românii iubesc carnea de porc....