Promisiunea

Un standard pentru carnea de porc românească

...

TRASABILITATE

Porci crescuți în România.

...

PROSPEȚIME GARANTATĂ

Aproape de tine pentru a-ți asigura prospețime românească.

...

FĂRĂ HORMONI

Creștere naturală, fără hormoni de creștere.

...

FĂRĂ ANTIBIOTICE INUTILE

Antibiotice doar când e nevoie, sub control veterinar strict.

...

GUST ROMÂNESC

Rasele de porci și hrana pe care o primesc porcii din fermele comerciale din România dau gustul cu care te-ai obișnuit.

...

HRĂNIȚI CU CEREALE ROMÂNEȘTI

Hrană adaptată pentru fiecare ciclu de dezvoltare, din surse locale.

Ce înseamnă crescut bine?

- Fermele comerciale din România respectă toate standardele UE și ANSVSA.
- Animalelor li se asigură libertățile privind microclimatul și accesul la un adăpost modern, spații de producție adecvate; apa și furajele îndeplinesc parametrii optimi.
- Creșterea animalelor este monitorizată cu ajutorul medicilor veterinari.
- Hrana animalelor este naturală și este adaptată nevoilor de creștere.
- Animalele sunt crescute cu grijă și respect.
- Porcii sunt crescuți în ritmul lor natural, fără hormoni, fără antibiotice inutile.
HRANĂ NATURALĂ

Cu ce sunt hrăniți porcii?

În fermele comerciale din România, hrănim porcii cu cereale românești de cea mai înaltă calitate, unii membrii acoperind întreg spectrul de producție, de la fermă la furculiță.
Pe lângă cereale de proveniență românească, în alimentație, în funcție de stadiul de creștere, folosim proteine vegetale, precum soia, mazăre, lucernă.
Introducem în alimentația animalelor vitamine și minerale pentru echilibru nutrițional.

NU folosim hormoni sau alte stimulente de creștere. NU folosim antibiotice pentru a forța creșterea, ci doar în scop medical, dacă animalul are nevoie de tratament.

...

De la fermă la tine în farfurie

Pentru a ajunge la tine în farfurie, carnea de porc românească are nevoie de minim 6 luni și 48 de ore.

...

6 luni

Creșterea porcului în fermele comerciale din România durează în medie 6 luni. Hrănit corect, corespunzător nevoilor fiecărei etape de dezvoltare, atât îi ia unui porc să ajungă la greutatea medie de sacrificare de 100-120 de kilograme. Aceasta este corelată cu un procent optim de grăsime în masa porcului.

...

1 zi

De la crescători, porcii ajung în unitățile de abatorizare și procesare a cărnii. Toată carnea de porc românească care pleacă spre magazine este testată și corespunde standardelor de siguranță alimentară.

...

1 - 48 h

Livrarea în magazine este rapidă astfel încât să te bucuri de prospețimea cărnii de porc. De regulă, livrarea durează câteva ore. Termenul de valabilitate al cărnii poate varia ușor, în funcție de tipul de expunere (la vitrina asistată sau ambalată). Media este de 3 zile. Carnea proaspătă ambalată poate avea un termen de valabilitate mai lung cu 1-2 zile datorită ambalării rapide după sacrificare în condiții de atmosferă controlată.

PORCUL ROMÂNESC BINE CRESCUT

Nu orice porc este porcul românesc bine crescut. Noul standard pe care APCPR îl propune înseamnă animale hrănite cu cereale românești, crescute cu grijă și respect pentru bunăstarea lor, în ferme unde calitatea și siguranța sunt pe primul loc.

„Porcul românesc bine crescut” este un angajament: pentru animale îngrijite cu respect și pentru consumatori informați. Este o garanție pentru prospețime și gustul cărnii de porc românești, gustul plin pe care îl recunoști.

Promisiunea

În spatele celei mai iubite cărni din România există o întreagă industrie.

Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România reprezintă comunitatea crescătorilor comerciali, care cred că respectul pentru animale și pentru oameni reprezintă acest domeniu.

Citește despre carnea de porc românească

Citește despre carnea de porc românească

Top